Stikkord

arne_krumsvik_278

Professor Arne H. Krumsvik (Foto: Sonja Balci).

I nær fremtid kan deler av journalistikken du leser bli produsert av maskiner. Bransjen selv mener utviklingen er uunngåelig og kan bidra positivt, melder NRK.

Under NHOs årskonferanse onsdag tok NHO-direktør Kristin Skogen Lund til orde for flere roboter inn i norske redaksjonslokaler. Også Schibsted-direktør Rolv Erik Ryssdal varsler at roboter snart vil gjøre enkelte jobber som i dag utføres av journalister, skriver Kampanje.

Nå får de støtte av Norsk Presseforbund, som tror robotrevolusjonen er uunngåelig. Men professor og fACT-medlem Arne H. Krumsvik mener journalistene ikke behøver å frykte konkurranse fra robotene.

– Et dataprogram kan rapportere finansdata, sportsresultater og lignende, men jeg har ingen tro på at det skal ta over for journalister i nevneverdig grad, sier han til NRK.

Krumsvik tror maskiner kan supplere mennesker, men at det er lenge til de kan erstatte oss.

– Slik søkemotorer har gjort det lettere for journalister å finne informasjon, kan disse dataprogrammene hjelpe til. Men det blir ikke journalistikk før en journalist har bearbeidet stoffet, mener Krumsvik.